درباره اندیشکده بیمه

اندیشکده بیمه یک مرکز خصوصی اندیشه­ ورزی، آموزشی و پژوهشی در صنعت بیمه کشور است که در چارچوب قوانین و مقررات عمومی کشور فعالیت می­ کند. این مرکز با دارا بودن دپارتمان­های اندیشه ­ورزی، آموزشی و پژوهشی، نیازهای اندیشگی، آموزشی و پژوهشی صنعت بیمه کشور را در زمینه ­های ارزیابی خسارت، ارزیابی ریسک و مسائل حقوقی مرتبط با بیمه (مانند حقوق بیمه­ گران و بیمه­ گزاران، داوری، ریکاوری و جزاینها) را تامین می کند. اهمیت این نهاد آموزشی و پژوهشی از این نظر است که به نظر اکثر صاحبنظران بیمه ­ای کشور، کمبود فعالیت­های تحقیق و توسعه، کمبود دانش بیمه­ ای بیمه­ گران و بیمه ­گزاران و به­ طور کلی آشنایی اندک مردم با نهاد بیمه، نهادینه نشدن بیمه در بین مردم و جامعه هدف بیمه ­ای کشور، مشکلات حقوقی بین بیمه­ گران و بیمه گزاران، نامناسب بودن فضای کسب­ وکارهای بیمه­ ای و بالا بودن هزینه­ های نامتعارف مبادلات بیمه ­ای از موانع اساسی کم توسعه­ یافتگی صنعت بیمه کشور و جایگاه ضعیف آن در اقتصاد ملی است.

واقعیت آن است که با وجود چندین مرکز آموزشی و پژوهشی در کشور، ادبیات و دانش بیمه ­ای رونق چندانی پیدا نکرده و صنعت بیمه و بازارهای بیمه­ ای در کشور با مشکلات و چالش ­های متعددی مواجه است. بنابراین، ایجاد و تاسیس مراکز آموزشی و پژوهشی برای توسعه صنعت بیمه کشور و نهادینه کردن آن در جامعه و در زندگی اجتماعی مردم، اهمیت اساسی دارد. یکی از نارسایی­ های آموزش­های بیمه ­ای آن است که این آموزش ­ها بیش­تر رسمی هستند و نظریه­ ها و دیدگاه­های نظری را در بر می­ گیرند. بنابراین، جای آموزش­های کاربردی بیمه بویژه در حوزه ارزیابی خسارت و ارزیابی ریسک و حقوق بیمه­ ای خالی است.مراکز و آموزشگاه­ های بیمه­ ای بیش­تر به آموزش ­های رسمی متعارف مشغول هستند و دانش­پذیران را با نظریه ­ها و موضوعات نظری بیمه ­ای آشنا می ­کنند.

 اندیشکده بیمه در صدد است تا خلاء آموزش و پژوهش­ های کاربردی در کشور را پر کند و امکان تسهیم دانش بیمه ­ای بویژه دانش ضمنی کارشناسان و متخصصان بیمه را فراهم آورد. در واقع، اندیشکده بیمه درصدد است تا با ارائه آموزش­ ها و پژوهش­ های کاربردی بویژه در حوزه ارزیابی خسارت، ارزیابی ریسک، مسائل حقوقی مرتبط با بیمه و تسهیم و به مشارکت گذاشتن دانش ضمنی بیمه­ ای به توسعه و ترویج بیمه و نهادینه شدن آن در بین مردم کمک کند و در ضمن با تدارک آموزش حرفه ­ای و کاربردی به متقاضیان، دانش­پذیران را برای ورود مستقیم به بازار کار کشور آماده سازد. به­ علاوه، اکثر پژوهش­های بیمه­ ای در مراکز دولتی و با اولویت­های خاصی انجام می­شوند که با محدودیت­های مالی و غیر مالی زیادی مواجه هستند.

بدون شک، در دنیای امروز که ویژگی بارز آن تحولات سریع و بعضا پیش­بینی نشده در کلیه عرصه ­ها است، و پویایی و تغییر ویژگی ثابت آن است، شرکت­ هایی می­ توانند همچنان به فعالیت خود ادامه دهند که خط شکن باشند و بتوانند در کم­ترین زمان ممکن به تحولات پاسخ مثبت و خود را با شرایط تطبیق دهند. این مسائل در کنار تقاضای روز افزون برای ارزیابی خسارت و ریسک از جانب هر دوی بیمه­ گران و بیمه­ گزاران و همچنین رقابت فزاینده در بازار بیمه بویژه در حوزه ارزیابی خسارت و ارزیابی ریسک، چه در داخل و چه از جانب رقبای خارجی، ضرورت انجام پژوهش ­ها و آموزش­ های کاربردی در این حوزه را ضروری و اجتناب­ ناپذیر می­ سازد. این اقدام می­ تواند ضمن توانمندسازی سرمایه ­های انسانی و کارشناسان ارزیابی خسارت، ارزیابی ریسک و حقوق بیمه­ ای در شرکت­های بیمه ­ای به توانمندسازی جامعه بیمه ­ای کشور و ارتقای جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد ملی کمک کند.

  ابراهيم ايران نژاد
رئیس هیئت مدیره اندیشکده بیمه
مديرعامل شركت ايرانيان پوشش